shareBell

Will try it through the Universe

share your bell - share yourself

Music Point: In die

Music Point

Potrebujete trošku novej energie? Niečo nové do vášho ucha? Hovoria Vám niečo kapely ako Arcade Fire, Biffy Clyro či Kasabian? Že nie? Tak ste na správnej ceste. Trošku hudobnej osvety Vám nezaškodí.

Ešte nedávno som o niektorých týchto kapelách ani nepočul. A pritom veľa z nich už sú na scéne zopár dlhých rokov. Škótska kapela Biffy Clyro je na scéne už od roku 1995, no väčší úspech dosiahla až v posl. rokoch. Túto kapelu som prvýkrát začal registrovať, až keď moja srdcovka, skupina Muse, zobrala Škótov na svoje turné v roku 2009. Videl som ich vtedy aj naživo, no s ich hudbou som sa len zoznamoval. To pravé orechové prišlo až v septembri 2010, kedy som mal to šťastie zažiť skvelý koncert na štadióne Wembley. Lepšiu predkapelu kapele Muse som si ani nemohol priať. Biffy Clyro počas svojho krátkeho vystúpenia žiarili.

Skupinu Kasabian som prvýkrát videl naživo v roku 2008, opäť ako predkapelu Muse. Tam síce na mňa zanechali dosť veľký dojem (hlavne v podobe neskutočnej tlačenice, čo naznačuje, že ľudia tu hudbu žrali), no vnímať som ich začal až v minulý rok. Druhý koncert na Kasabian na Szigete, bol opäť veľmi tesný, ale skvelý.

Počúvame ďalej. Kapela Kings Of Leon sa skladá z troch bratov a jedného bratranca, všetci rovnaké priezvisko – Followill. Úspech sa dostavil až v koncom roka 2008, kedy im vyšiel album Only by the Night, na ktorom sú ďalšie známe songy ako Sex on Fire či Notion.

Hlas Richarda Ashcrofta pozná každý, jeho meno už nie. Spevák kapely The Verve, ktorá má opäť “prestávku”, vydal už 4 albumy. Verte, že je to jedna pecka za druhou.

Myslím, že všetky kapely stoja za vypočutie. Možno nájdete práve to čo chcete.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Publikované: 13.05.2011 o 21:40 Kategória: Planet Music RSS 2.0 Choď hore

Pridať komentár