shareBell

Will try it through the Universe

share your bell - share yourself

Music Point #2 – I Don’t Understand

Music Point

Pri písaní druhej časti nášho magazínu Music Point som si už nič nešnupol, no obsah Vás možno opäť nezaujme. V dnešnom výbere nenájdete Lady Gagu, ani Rolling Stones či Madonnu. Práve naopak. Ponúkam hudbu, ktorej nebudete rozumieť.

V dnešnej dobe internetu už nemusíme byť závislí na rozhlase či požičiavaní kaziet. Dnes sa hudba šíri rýchlo, počujeme ju z každej strany. No na niektoré kúsky, asi ťažko narazíte. Kto by už len poznal Desmod vo Francúzsku.

Práve táto myšlienka ma naštartovala hľadať a hľadať. Hľadať alternatívnu hudbu z rôznych krajín sveta, hudbu, ktorej budem/nebudem rozumieť.

Medzi prvé úlovky sa zaradila tvorba z krajín ako Rusko, Lotyšsko či neskôr Švédsko. Väčšina skupín spievajúca svojim jazykom je doma veľmi úspešná, no do sveta viacmenej neprerazili.

Niektoré kapely sa dokonca zaradili do môjho denného playlistu. Niekedy to môže zájsť až tak ďaleko, že sa rozhodnete zájsť na ich koncert. To ma postihlo pri počúvaní švédskej kapely Kent. Vo februári tohto roka som zažil čisto švédsky koncert, bez žiadnej angličtiny. Ale zabavil som sa skvele!

Môj výber je zmes zväčša alternatívnej rockovej hudby, veľké zastúpenie má ruská tvorba.

Keď ste už dočítali tieto posledné slová a ešte vás to neodradilo si prepočuť “inú” hudbu, ako tú čo poznáme doma, tak Vám môžem len popriať príjemne počúvanie.

Mimochodom, váš názor si s radosťou prečítam v komentároch.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Publikované: 27.05.2010 o 23:28 Kategória: Planet Music RSS 2.0 Choď hore

Jeden komentár na “Music Point #2 – I Don’t Understand”

  1. CryptoThinker hovorí:

    No zase riadna dávka kvalitnej hudby. Niečo z toho som už trochu poznala (samozrejme od teba) no a tie mne neznáme, nové, mi pekne do ucha vliezli, dokonca hneď prvá (+ to ženské vokály moc nemusím). *happy*

    Jedno ma však sklamalo: nie je to pokračovanie Music Point #1 *disappointed*

Pridať komentár