shareBell

Will try it through the Universe

share your bell - share yourself

Music Point #1 – The Liveeest Songs

Music Point

Vypnem rádio. Už ho nezapnem. Už bude navždy vypnuté. Už sa to nedalo zniesť. Už nebude mojím priateľom. Ono jednoducho smrdí.

Rok 2120, krásne slnečné ráno a ešte krajšie tóny znejúce z najbližšej Music Point. Ulica je plná detí, bavia sa na starých nepoužívaných asfaltkách. Mám práve naplánované do mesta, už len topánku nasadiť a môže sa isť. Ako tak kráčam, všade znie príjemná hudba. To práve miestne kapely nacvičujú. Je ich tu cez desať a hrajú všetko možné od rocku až po metal. Pozastavím sa pri jednej a dávam im najavo, že sa mi ich tvorba páči. Ešte na mieste si sťahujem ich demo nahrávky, poďakujem a opäť pokračujem v mojej ceste.

Asi hodinu pred obedom prichádzam do Cydonie. V meste je akosi prázdno, no z miestnej krčmy sa ozýva hrozný hluk. Nakuknem dnu a zbadám nevercov z Rhytmie. Títo ľudia asi pred 50 rokmi opustili naše mesto a usadili sa v neďalekom objekte bývalého nákupného centra. “Čo tu zas robia, tí l…, ” opýtal som sa sám seba. V tom môj zrak zaostrí na jedného chlapíka z onej skupinky nevercov. “Hej,” zakričím naňho a opýtam sa. “Nie si ty ten z tej skupiny Park pani Linkinovej?” Chlap s potetovaným ramenom, žltými okuliarmi a s ponožkami po kolena na to odvetil: “Čo ťa do toho.” To ma utvrdilo, že sú to naozaj oni. Ben Manchester bol úspešným spevákom, lenže v roku 2072 ho tajná služba odviedla nikto nevie kam. A vtedy som to konečne pochopil. Neverci sú tí zajatci. Rhytmia bola vždy prísne strážená a nikto sa z nej nikdy ani nedostal. “Ben, čo sa Vám stalo pred 50 rokmi? Prečo vás uväznili?” Ben sa na mňa otočil a riekol…

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Publikované: 27.03.2010 o 19:01 Kategória: Mio Terra, Planet Music RSS 2.0 Choď hore

Pridať komentár